Karbonatlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adetyumurta
- 3 yemek kaşığıyoğurt
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarbonat
- 2 su bardağıun
- 3 su bardağısıvı yağ
Kızartmak için:
Karbonatlı Pişi Tarifinin Püf Noktası
Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeye özen gösterin. Pişireceğiniz yağın çok kızgın ve bol olması daha iyi bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
Karbonatlı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yumurta, tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
- Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın ve her bir bezeyi çok ince olmayacak şekilde, yaklaşık 1 cm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla karelere bölün ve bir tavada güzelce kızdırdığınız kızgın yağda her iki tarafları da güzelce kızarana dek pişirin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde pişirip, sıcak sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder