31 Ekim 2019 Perşembe

Güzel Fotoğraf Çekmek icin İpuclasrı

              Bügün Size Güzel Fotoğraf Çekmek İcin  İpucları Verecegim


Güzel fotograf cekmek  o kadar güzel  gelisen teknoloji ile birlikte her insan fotograf cekme hobisi halini geldi insanların

 Size bügün güzel fotograf cekimleri icin ipucları verecegim.

1) Isık Ayarları
Isığın acısını iyi ayarlamalıyız neden diye sorarsınız ışığın doğrudan vurmadıgı yerler koyu tonlarda cıkabilir.
 ısık siddetini artırın ışığı ne kadar artırır pozlamayı ne kadar azaltırsanız  obje o kadar belirginlesir
örnek :olarak internetten aldım fotorafı

loş ışıkta fotoğraf çekmek ile ilgili görsel sonucu


2)Anı Yakalayın:Grup fotografı cekerken herkesin aynı poz verdigini  yakalamazsanız fotograf aynı pozu cekildigini süphesine düselebilir




3) Farklı bakıs acılarını yakalayın: Daha önce görmedigi acıdan cekilen fotoğrafa bakma istegi daha fazladır. 3 cesit bakıss acısı vardır  bunlar sunlardır."Normal bakıs acısı""Yerden cekilen Karınca bakıs acısı" ve son "yukardan cekilen İlahi bakıs acısı" vardır

aerial photography ile ilgili görsel sonucu


4)Hareketi vurgulayın: Hızlı bir araba fotoğraf  cekerken makineyi objeyle aynı anda hareket ettirmeniz gerkebilir.Fotoğraf ne cok hızlı ne de cok yavas cekilmeli


İlgili resim



5)Objeye yaklasın:Fotograf mümkün oldukca yakınlastırın hem daha net görülür hemde arka plan daha bulanık olur.objeye yaklasırken önceden bahsettiğimiz kurallardan biri fotoğrafı  tam boyut almaya calısmaya calısın.

macro photography ile ilgili görsel sonucu

ANLATACAKLARIM BU KADARDI 😊





















































21 Ekim 2019 Pazartesi

Bügün Okulda Neler Öğrendiklerimizi Anlatacagım WEB

     Bügün okulda neler öğrendiklerimizi anlatacagım 

Ders:WEB TASARIM VE PROGRAMLAMA
Tarih:21.10.2019
Konu:HTML Giriş Türleri

HTML'de kullanabileceğiniz farklı giriş türleri:



<input type="button">
<input type="checkbox">
<input type="color">
<input type="date">
<input type="datetime-local">
<input type="email">
<input type="file">
<input type="hidden">
<input type="image">
<input type="month">
<input type="number">
<input type="password">
<input type="radio">
<input type="range">
<input type="reset">
<input type="search">
<input type="submit">
<input type="tel">
<input type="text">
<input type="time">
<input type="url">
<input type="week">
1.Bu kodları deftere yazdık.
2.Sonra hocamızın akıllı tahtaya yazdıgı kodları deftere  yazdık.
3. Bilgisiyara gecip not defterine yazdık kodları.
örnek

<html>
<head>
<title>11a hala yeni baslıyor</title>
</head>
<body bgcolor="red">
<form>
<p>lütfen tarihi giriniz<input type="date"></p>
<p>lütfen mail adresi giriniz<input type="email"></p>
<p>lütfen istediniz randevu saatini giriniz<input type="file"></p>
<p>lütfen<input type=week></p>
</form>
</body>
</html>






16 Ekim 2019 Çarşamba

İznik Gezilecek Yerler

            İznik Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 5 Yer

iznik gezilecek yerler

Zamanın yıkıcı etkilerine direnen tarihi ile yeşillikler içerisindeki İznik, Marmara Bölgesi’nin en ideal tatil yerlerinden birisi. 
Büyük kentlere yakın olması sayesinde Bursa’nın bu şirin ilçesini hem hafta sonu kaçamakları hem de uzun süreli tatiller için tercih edebilirsiniz. 
Huzur dolu ortamında, stresten uzak geçireceğiniz tatil günlerinde, tarihi yerleşimi keşfetmek içinse rotanızı İznik gezilecek yerler listesine bakarak belirleyebilirsiniz.

İznik Gezilecek Yerler var?

1. İznik Gölü

iznik gezilecek yerler İznik Gölü
Günü birlik gezilerin yanı sıra kamp alanları sayesinde ziyaretçilerine konaklama fırsatı da sunan gölün batısı piknik alanlarına ayrılmış.
Bu alanlar dışında konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarınız için dilerseniz çevresindeki tesislerden de yararlanabilirsiniz. Antik dönemlerde Ascania Limne olarak anılan gölde ayrıca anıtsal bazilika kalıntıları bulunmuş.

2. İznik Müzesi

iznik gezilecek yerler İznik Müzesi
Kültürel tesisin bahçesi Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma lahitlere, mezar taşlarına ve kabartmalara; iç kısmındaki ara mekânsa Ilıpınar Höyüğü’nden çıkartılan eserlere ayrılmış. Müzeyi ziyaretinizde ayrıca bölgenin simgesi haline gelen seramik ve çini örneklerini de inceleyebilirsiniz.

3. Ayasofya Camii

iznik gezilecek yerler Ayasofya Camii
Yapının İslamiyet’e uygun bir ibadethaneye çevrilmesi ise 1331’den sonra Orhan Gazi’nin isteğiyle gerçekleşmiş. Kanuni döneminde Mimar Sinan’ın eklemelerle kullanım alanını genişlettiği dini yapı, müzeye dönüştürülmesi için gerçekleştirilen yakın tarihteki başarısız restorasyon çalışmasına rağmen 3 nefli bazilika stili ana hatlarını korumayı başarmış. Yapı, bir süre müze olarak kullanılsa da baskılar sonucu 2011’de tekrar ibadete açılmış.

4. İznik Kalesi


iznik'te gezilecek yerler İznik Kalesi


Günümüze ulaşmayı başaran İstanbulYenişehirLefke ve Göl adlı ana girişlerinin dışında yapının bütünlüğünü koruduğu dönemlerde 15 tali kapısı ve 250’ye yakın burcu bulunuyormuş.

Geçmişindeki onarım süreçlerinde sıklıkla kullanıldığı için surlarında eski kent kalıntılarını görebileceğiniz askeri amaçlı yapıda en çok ilgiyi, Lefke ile İstanbul kapılarındaki surlarda bulunan ve M.Ö. 3. yüzyıldaki bir savaşı anlatan kabartmalar çekiyor.

5. Antik Tiyatro

iznik Antik Tiyatro
Seyircilerin oturduğu kısımların ve arenasına açılan tünellerinin büyük oranda şeklini koruduğu antik yapıda gerçekleştirilen kazılar sonucunda Bizans dönemine ait mezarlık ile Selçuklu ve Osmanlı zamanlarında da kullanılan seramik fırınlarının kalıntıları ortaya çıkartılmış. Yapının eksik parçalarının bir bölümünü kaleyi ziyaretinizde surlara dikkatlice bakarsanız, görebilirsiniz.

Osmangazi/Bursa ile İznik, Bursa arası mesafe


Kaç km? 86 Km
Kaç saat? 1 saat 14 dakika



Bilgisayarla İle İlgili Kısa Bilgiler


                                               Bilgisayar Kullanım

Bilgisayar Nedir


  1. Çok hızlı işlem yapma özelliğine sahip, büyük bilgileri çok küçük alanlarda saklayabilen ve istendiğinde bu bilgilere çok kısa zamanda ulaşabilen, elektrikle çalışan elektronik bir cihazdır. 
  2. Program çalıştırmaya yarayan bir makine de denilebilir. Bilgisayarlar ayrı işlevleri olan bir çok parçadan meydana gelmiştir ve bu parçaları yönetmek bilgisayarda bulunan özel programlar vasıtasıyla gerçekleşir. Bu programlara "İşletim Sistemi" adı verilir.
  3. Anlaşılacağı üzere, bilgisayar ve işletim sistemi ayrılmaz bir bütündür. Bu sebepten biz bilgisayarları iki bölümden inceliyoruz;
  4. Bilgisayardaki elektronik parçaların tamamına "Donanım", bilgisayarda kullanılan programların tamamına da "Yazılım" diyoruz.

  • Bilgisayarlar "Temel Birimler" adı verdiğimiz 4 ana sistemden oluşur.
  • Temel Birimler
    1-) Sistem Birimi (Kasa)
    2-) Monitör (Ekran)
    3-) Klavye
    4-) Mouse (Fare)
  • İç Donanımlar
  • Bilgisayara bağlı bütün parçaların yönetimi, bilgi alış verişinin yapılmasını sağlayan donanım aracıdır. Bütün araçlar direk veya dolaylı (kablo) olarak bu donanım aracına bağlıdır
  • CPU (İşlemci)
  • Bir zaman biriminde yapabileceği güçtür. (Örnek; P4 1800 denilen işlemci saniyede bir milyar sekiz yüz milyon işlem yapabildiğini gösterir. İşlemcilerin ömrü milyon saat olarak ifade edilir.1 milyon saat, 114 yıl olduğuna göre işlemciyi epey kullanacaksınız demektir. Fakat gerçek hep böyle değildir. İçinde bilgi tutan ve transfer işlemi yapan transistör devreleri su molekülünden ince olan işlemciye kazara girebilecek bir toz zerresi, bir sokağa yandaki 10 katlı binanın çökmesi gibi bir enkaz yaratacağı için işlemci biraz erken ölebilir.
  • Ram (Ön Bellek)
  • Bilgisayarın veya bir programın çalışması esnasında görev alan işlemci bu işlemler için gerekli bilgileri ve işlemi yaparken bulduğu sonuçları bir kenarda tutmak zorundadır. Bu geçici kayıt ortamına bilgisayarın hafızası denir. Dolayısıyla bir bilgisayardaki hafıza ile bilgisayarın hızlı çalışması doğru orantılıdır. Günümüzde kullanılan RAM kapasiteleri 64-128-256-512-1024 Mb olarak bulunur.