26 Kasım 2019 Salı

İŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 5 ŞEHRİ

ŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 10 ŞEHRİ



1.Melbourne Avustralya:Avustralya’nın en kalabalık ikinci şehri olan Melbourne, dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında zirvede bulunuyor. 

Turistik açıdan çok popüler olan şehirde gezilecek yerler bir harika. Melbourne, doğası ile adeta gelenleri kendine aşık ediyor.

Melbourne, tüm kategorilerde 97,5 puan alarak ilk sıraya yerleşti. Melbourne eğitim, altyapı ve sağlık hizmetleri gibi 3 farklı alanda tam puan aldı.

2.Viyana, Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana, zirveyi sadece 0,1 puanla kaçırdı. Tüm kategorilerde 97,4 puan alan Viyana’nın 100 puanlık alanları sağlık hizmetleri, eğitim ve altyapı oldu.

Viyana; opera binaları, katedralleri, barok sarayları, güçlü kafe kültürü, modern sanat sahnesi, festivalleri ve iddialı yeme içme adresleriyle seyahat dünyasının klasikleri arasındaki yerini koruyor.
Viyana, Avusturya ile ilgili görsel sonucu

3.Vancouver Kanada

Listenin 3. sırasında yine bir Kanada şehri yer aldı. Vancouver, tüm kategorilerde 97.3 gibi yüksek bir oran alarak dikkatleri üzerine çekti. Şehrin özellikle sağlık hizmetleri, kültür ve çevre düzenlemesi ve eğitimine tam puan verildi.
Kanada’nın güneybatısında Britanya Kolumbiyası’nda yer alan bir şehir olan Vancouver, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle her yıl 8 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlıyor. Kanada’nın genelinde olduğu gibi Vancouver da kozmopolit bir yapıya sahip. Vancouver, dünya çapında müze, tiyatro ve sanat galerilerini bulabileceğiniz bir şehir.
Vancouver, Kanada ile ilgili görsel sonucu


4- Toronto Kanada

Listenin dördüncü sırasında bulunan Kanada’nın Toronto kenti tüm kategorilerde 97,2 puan topladı. Sağlık, eğitim ve istikrar alanlarında 100 puan toplayan şehir, Kanada’nın en büyük şehri durumunda. Meksiko, New York ve Los Angeles’ten sonra Kuzey Amerika’nın 4. kalabalık kenti olan Toronto, iş, finans, sanat ve kültür alanlarının uluslararası öncüsüdür.

Toronto’da, özellikle Batı Yarımkürenin en yüksek yapısı CN olmak üzere gökdelen ve yüksek katlı binaları ünlüdür. Kanada’nın ticari başkenti olan Toronto, Kanada’nın ve uluslararası birçok büyük şirketin merkezidir. Ekonomisi; güçlü teknolojisi, tasarım, finans hizmetleri, yaşam bilimleri, eğitim, sanat, moda, iş hizmetleri, çevre yenilemesi, gıda hizmetleri ve turizm ile oldukça çeşitlidir.



5. Adelaide Avustralya


Avustralya’dan listeye giren bir diğer şehir de Adelaide… Listenin 6. sırasında bulunan Adelaide, eğitim ve sağlık hizmetlerine verdiği önemle dikkat çekiyor. Tüm kategoriler değerlendirildiğinde toplamda 96,6 puan alan Adelaide, Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti ve yaklaşık 1.28 milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık beşinci şehri durumunda.Güney Avustralya’nın kozmopolit kıyı şehri Adelaide’de, büyük koleksiyonların sergilendiği Güney Avustralya Sanat Galerisi ve doğal tarihle ilgili sergilerin yer aldığı Güney Avustralya Müzesi gibi ünlü müzeler yer alıyor. Şehirdeki ilgi çeken diğer yerler ise canlı gece kulüpleri, el değmemiş plajlar ve yaban hayatıyla dolu popüler hayvanat bahçeleri olarak belirtiliyor.


Hiç yorum yok: