16 Ekim 2019 Çarşamba

İznik Gezilecek Yerler

            İznik Gezilecek Yerler Listesi | En Güzel 5 Yer

iznik gezilecek yerler

Zamanın yıkıcı etkilerine direnen tarihi ile yeşillikler içerisindeki İznik, Marmara Bölgesi’nin en ideal tatil yerlerinden birisi. 
Büyük kentlere yakın olması sayesinde Bursa’nın bu şirin ilçesini hem hafta sonu kaçamakları hem de uzun süreli tatiller için tercih edebilirsiniz. 
Huzur dolu ortamında, stresten uzak geçireceğiniz tatil günlerinde, tarihi yerleşimi keşfetmek içinse rotanızı İznik gezilecek yerler listesine bakarak belirleyebilirsiniz.

İznik Gezilecek Yerler var?

1. İznik Gölü

iznik gezilecek yerler İznik Gölü
Günü birlik gezilerin yanı sıra kamp alanları sayesinde ziyaretçilerine konaklama fırsatı da sunan gölün batısı piknik alanlarına ayrılmış.
Bu alanlar dışında konaklama ve yeme-içme ihtiyaçlarınız için dilerseniz çevresindeki tesislerden de yararlanabilirsiniz. Antik dönemlerde Ascania Limne olarak anılan gölde ayrıca anıtsal bazilika kalıntıları bulunmuş.

2. İznik Müzesi

iznik gezilecek yerler İznik Müzesi
Kültürel tesisin bahçesi Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma lahitlere, mezar taşlarına ve kabartmalara; iç kısmındaki ara mekânsa Ilıpınar Höyüğü’nden çıkartılan eserlere ayrılmış. Müzeyi ziyaretinizde ayrıca bölgenin simgesi haline gelen seramik ve çini örneklerini de inceleyebilirsiniz.

3. Ayasofya Camii

iznik gezilecek yerler Ayasofya Camii
Yapının İslamiyet’e uygun bir ibadethaneye çevrilmesi ise 1331’den sonra Orhan Gazi’nin isteğiyle gerçekleşmiş. Kanuni döneminde Mimar Sinan’ın eklemelerle kullanım alanını genişlettiği dini yapı, müzeye dönüştürülmesi için gerçekleştirilen yakın tarihteki başarısız restorasyon çalışmasına rağmen 3 nefli bazilika stili ana hatlarını korumayı başarmış. Yapı, bir süre müze olarak kullanılsa da baskılar sonucu 2011’de tekrar ibadete açılmış.

4. İznik Kalesi


iznik'te gezilecek yerler İznik Kalesi


Günümüze ulaşmayı başaran İstanbulYenişehirLefke ve Göl adlı ana girişlerinin dışında yapının bütünlüğünü koruduğu dönemlerde 15 tali kapısı ve 250’ye yakın burcu bulunuyormuş.

Geçmişindeki onarım süreçlerinde sıklıkla kullanıldığı için surlarında eski kent kalıntılarını görebileceğiniz askeri amaçlı yapıda en çok ilgiyi, Lefke ile İstanbul kapılarındaki surlarda bulunan ve M.Ö. 3. yüzyıldaki bir savaşı anlatan kabartmalar çekiyor.

5. Antik Tiyatro

iznik Antik Tiyatro
Seyircilerin oturduğu kısımların ve arenasına açılan tünellerinin büyük oranda şeklini koruduğu antik yapıda gerçekleştirilen kazılar sonucunda Bizans dönemine ait mezarlık ile Selçuklu ve Osmanlı zamanlarında da kullanılan seramik fırınlarının kalıntıları ortaya çıkartılmış. Yapının eksik parçalarının bir bölümünü kaleyi ziyaretinizde surlara dikkatlice bakarsanız, görebilirsiniz.

Osmangazi/Bursa ile İznik, Bursa arası mesafe


Kaç km? 86 Km
Kaç saat? 1 saat 14 dakika



1 yorum:

Elif Nur'un Dünyası dedi ki...

bilgi icin tesekkürler