30 Aralık 2019 Pazartesi

Tiramisu

                                               

Tiramisu

MALZEMELER

Keki için: 4 adet yumurta

3 kahve fincanı tozşeker

3 çorba kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

3 kahve fincanı un



Krema için: Yarım litre süt

1 adet yumurta

3 kahve fincanı un

3 kahve fincanı tozşeker

1 paket labne peyniri



Keki ıslatmak için:

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı nescafe

2 çorba kaşığı tozşeker



Üzerine: Kakao
Tiramisu

YAPILIŞI

Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri bir çırpıcı ile köpürene kadar çırpın. Kakao, kabartma tozu ve un ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Kelepçeli kek kalıbını yağladıktan sonra karışımı içine boşaltın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için süt, yumurta, un ve toz şekeri bir tencereye alıp, çırpın. Ocağa oturtun ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine labne peyniri katıp, karıştırın. Soğuyan keki ortasından kesin ve iki parça elde edin. Keki ıslatmak için sıcak suya nescafe ve tozşeker katıp, karıştırın. İki kek parçasını bu karışımla ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp, üzerine hazırladığınız labneli karışımın yarısını sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın ve bir spatula yardımıyla kalan karışımla her tarafını kaplayın. Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Üzerine kakao serpip, dilimledikten sonra servis yapın.

23 Aralık 2019 Pazartesi

KIYMALI YUMURTA TARİFİ

     

              KIYMALI YUMURTA TARİF


İçindekiler
150 gr çift çekim dana döş kıyma
1 orta boy soğan
6 dal maydanoz
1/5 muskat
4 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kıymalı yumurtanın kıymasını kavurmak için, sıcak tavaya 150 gr çift çekim dana döş kıymayı koyun.
  • Yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Kıymalar renk değiştirince küçük küçük doğradığınız veya mutfak robotunda püre haline getirmeden çektiğiniz 1 orta boy soğanı ekleyin.
  • Kıymalar soğanın suyunu güzelce çekip lezzetlerini katlayacaklar.
  • Soğanları ekledikten sonra tavanın altını kısıp yavaş yavaş kavurmaya devam edin.
  • Kıymanızın yağ oranına göre isterseniz 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
  • Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte sık sık karıştırarak kıymayı kavurun.
  • Arada tavaya yapışan güzellikleri sıyırmak için tavaya bir kaç kaşık su ekleyin ve tavadaki lezzeti tekrar kıymaya katın.
  • Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin.
  • Bir de benim kavrulmuş kıymaya inanılmaz yakıştırdığım, olmazsa olmazı muskat rendeleyin.
  • Muskatın yaklaşı 5’te 1’ini rendelemeniz yeterli olacaktır.
  • Altını kapattıktan sonra 6 dal ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırınca kavrulmuş kıymanız hazır.
  • Aklınızda olsun eğer derin dondurucuya atacaksanız maydanoz eklemeden atın.
  • Gelelim kıymalı yumurtaya, mümkünse kıymayı kavurduğunuz tavada yumurtayı pişirin. Çok daha lezzetli olacağının garantisi bende.
  • Yumurtayı kırmadan önce tavanın altını kısık ateşte açın.
  • Spatula ile yumurtaları kıracağınız yerleri göz göz açın ve boşluklara 4 yumurtayı kırın.
  • Ardından yumurtanın beyaz kısımlarına 1’er silme çay kaşığı tuz ve karabiber serpin.
  • Yumurta beyazları hala şeffafken yumurtanın sarılarını bozmadan beyazını spatula ile yayarak kıyma ile karıştırın.
  • Beyazları sürekli karıştıra karıştıra yaklaşık 1 dakika pişirin.
  • Üzerine yarım çay kaşığı pul biber de serpince kıymalı yumurtanız nerdeyse hazır.
  • Hala bazı yerleri şeffaf olabilir yumurtanın ancak tavanın kendi sıcağıyla sofraya gidene kadar pişecektir endişeniz olmasın.
  • Son dakika lezzet patlaması için 1 tatlı kaşığı tereyağını yumurtanın muhtelif yerlerine parça parça koyun.
  • Yumurtanın sarısına da biraz tuz serptikten sonra artık bu efsane lezzetin tadına varabilirsiniz.

17 Aralık 2019 Salı

Mobil uygulama Nedir



Mobil uygulama Nedir ?                             

Mobil uygulama Nedir ?

  • Günümüzde neredeyse herkesin, yanından ayırmadığı akıllı cihazlara (akıllı telefon ve tablet) kodlanmış ve özel olarak tasarlanmış olan yazılımlara mobil uygulama denir. Mobil uygulamaları kullandığınız akıllı cihazların mobil işletim sistemlerine göre edinebiliyorsunuz. 
  • Örnek olarak; Apple markasının İOS işletim sistemi ile çalışan İphone, İpad, ipod toucht gibi mobil cihazlara Apple App Store’dan, birçok farklı markanın kullandığı Android işletim sistemi ile çalışan cihazlara Google Play Store’dan mobil uygulama yükleyebilirsiniz
  •  Ayrıca diğer mobil işletim sistemleriyle çalışan mobil cihazlar için de mobil uygulama yükleyebilmek için Windows Phone Store ve Blackberry App World gibi sanal mağazalar mevcuttur.
  • Mobil uygulamalar sağladıkları hizmetin kalitesine göre ve uygulama kullanıcısının isteğine göre ücretli ya da ücretsiz olarak sunulabilirler. Mobil uygulamaları ücretsiz edindiğiniz zaman, istediğiniz şekilde hiçbir ücrete tabi olmadan indirebilir ve yine istediğiniz şekilde mobil cihazınızdan kaldırabilirsiniz.
  • . Bazı mobil uygulamaları ücretsiz indirdikten sonra içerisindeki bölümleri veya özellikleri kullanabilmeniz için ücret talep edilebilir. Ücretli mobil uygulamalarda ise durum biraz farklı; ücretli uygulamayı sanal mağazadan kredi kartı kullanarak satın aldıktan sonra istediğiniz kadar kullanabilirsiniz ancak uygulamayı mobil cihazından sildikten sonra tekrar yüklemek için aynı ücreti tekrar ödemek zorundasınızdır

      Bir Mobil Uygulamaya Neden İhtiyacınız Var?

  1. Mobil cihazlar hayatımıza girdiği günden beri, uygulamalar her gün daha akıllı hale geliyor. Aynı zamanda kullanıcıların mobil cihazlarıyla geçirdikleri vakit de her geçen gün artmaya devam ediyor. Kullanıcılar mobil cihazlarda geçirdikleri vaktin önemli bir kısmını da mobil uygulamaları kullanarak geçiriyor. Yapılan araştırmalara göre kullanıcılar mobil cihazlarında geçirdikleri vaktin ortalama %70’ini mobil uygulamaları kullanmak için ayırıyor. Mobil uygulamaların web sitelerinden daha hızlı ve kolay kullanıma sahip olması kullanıcıları mobil uygulama kullanmayı cazip hale getiriyor.
  2. Mobil uygulamalar kullanıcılara bu kadar yakınken bunun faydalarından yararlanmamak sizin için oldukça büyük bir kayıp olacaktır. Özellikle marka kimliği oluşturmak için bir mobil uygulamanızın var olması gerekir. Mobil uygulamanız ile hedef kitlenize daha kolay ulaşabilir aynı zamanda oluşturduğunuz etkinlik, kampanya, güncel içerikler ve indirimleri kullanıcılara daha kolay ve hızlı bir şekilde iletebilirsiniz. Tüm bu avantajların yanı sıra dijital pazarlama aracı olarak da sizlere büyük bir fırsat sunacaktır. Özellikle ürün ve hizmet satışı yapan e-ticaret siteleri için mobil aplikasyonlar potansiyel müşteriler ile arasındaki bağı kuvvetlendirecektir. Çünkü kullanıcılar, internet üzerinden yaptıkları alışverişlerin ortalama %80’inini mobil cihazları kullanarak gerçekleştiriyor.

9 Aralık 2019 Pazartesi

Şeker Hastaları (Diyabetliler) İçin Yemek Tarifleri

Şeker Hastaları (Diyabetliler) İçin Yemek Tarifleri




            

Gazeteci – Yazar Emine Çaykara, 15 yaşında bir yaz tatilinin sonunda diyabet hastası olduğunu öğreniyor. Diyabete ilk başlarda şaşkınlıkla ve öfkeyle yaklaşan Çaykara, zamanla “Ne var bunda” demeyi öğreniyor.
Yılların diyabet tecrübesinden sonra da  “Diyabetimi Seviyorum” isimli bir kitap yazan Emine Çaykara, kitap yazma fikrinin yemek tariflerinden kaynaklandığını vurgulayarak hikayeyi şöyle anlatıyor

Arkadaşlarım, daima iyi yemek yaptığımı söylerler ve lokanta açmam konusunda baskı yaparlar. Çok sağlıklı ve çok lezzetli mönülerimiden birini hazırladığım bir gün, diyabetliler için bir kitap yazma fikri doğdu.”
Evet Çaykara’nın yemek tariflerinden yola çıkarak hazırladığı “Diyabetimi Seviyorum” isimli kitabı, diyabetliler için adeta bir kılavuz niteliği taşıyor.

İşte Emine Çaykara’dan bazı Yemek tarfileri…
BROKOLİLİ ÇORBA
6-8 porsiyon
1/2 su bardağı kırmızı mercimek
250 gr brokoli
2,5 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı zeytinyağlı margarin
10 diş sarmısak
Bir adet kuru zencefil
Tuz, karabiber
Mercimeği geceden yıkayıp içinde pişireceğiniz suda bekletin. Çorba için 4 bardak su yeterli oluyor. Pişireceğiniz zaman içine yağ ve sarmısakları (ortadan keserek atarsanız kokusu daha güzel çıkıyor), zencefili ekleyin ve pişmeye bırakın. Brokoliler iyice yumuşamadan (önemli olan mercimeğin pişmesi) ateşten alın, karışımı blendırdan geçirin. Tuz ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyin.

Püf: 
 Uydurduğum bu çorba inanılmaz güzel oluyor. Aynı çorbayı farklı bir tat katmak isterseniz piştikten sonra içine çok az krema ve toz et suyu katabilirsiniz. Bu da nefis oluyor. Ayrıca aynı çorbayı yeşil mercimekle kremasız da yapabilirsiniz. Bambaşka, yemyeşil farklı bir tada dönüşüyor.
BEZELYELİ ÇORBA5 porsiyon
1 ½ fincan yeşil mercimek
1 küçük tatlı patates
1 fincan bezelye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 diş sarmısak
1 kuru zencefil
Az kimyon
Su
Tuz, karabiber
Yeşil mercimeği yıkayıp geceden iyi suda bekletin. Yeşil mercimeğin içine bir patatesi rendeleyin, bezelyeleri, dövdüğünüz sarmısakları ve kuru zencefili ekleyin. Yağını ilave edin, çok az kimyon atın, son olarak tuz ve karabiberi ilave edin. Pişmeye bırakın. Bezelyeler çok pişmeden ateşten alın ve blendırda ezmeyi çok abartmadan karıştırın. Yeşil çorbanızı için, afiyet olsun.

SEBZE ÇORBASI

4 porsiyon
1 küçük boy tatlı patates
1 küçük boy havuç
½ su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
½ çorba kaşığı zeytinyağlı yumuşak margarin ya da tereyağı
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kırmızı mercimeği geceden yıkayıp içinde pişireceğiniz suda ıslatın. (Aceleniz varsa ve önceden planlamadan yapmaya kalktıysanız, yani geceden ıslatmadıysanız içine biraz kimyon atarak gaz yapmasını önleyebilirsiniz.) Mercimeği çorba yapacağınız tencerenin içine koyun, patates ve havucu rendeleyerek tencereye ilave edin. Yağını, suyunu (4 su bardağı), tuz ve karabiberini koyun. Pişerken kenarda maydanozları yıkayıp sapları da dahil olmak üzere kesin. Mercimekler patladıktan sonra ocaktan almadan yaklaşık 5 dakika evvel maydanozları ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve kapatın.
Her evde insanın çocukluğunun tatları olur; annesi pişirdiğinde çok sevdiği, dört gözle beklediği, onu sevindiren tatlardır bunlar. İşte bu da annemin uydurduğu bir çorba.
Bu çorbayla nişastalı sınıfından patatesi, sebze olarak maydanoz ve havucu almış oluyorsunuz. Öğününüzü planlarken bunları gözetin ve mesela yanında salata ve tavuk, balık, iki köfte, bir dilim ekmek gibi seçenekle sağlıklı bir menü oluşturun. Yanına şeker oranınıza bağlı olarak az yağlı bir sebze tabağı da ilave edebilirsiniz. Ya da çorbanıza birazcık kıyma ekleyin (o zaman çorbaya koyduğunuz margarin ya da tereyağını kaldırın), yanında salata, sebze, bir dilim ekmek ve iki kaşık yoğurtla bir öğün oluşturun.

YALANCI PATLICAN OTURTMA

4 porsiyon
1 orta boy patlıcan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çarliston biber
50 gr kontrefilet
1 soğan
2 domates
Tuz, karabiber
1 kahve fincanı su
Patlıcanı alacalı ve sonra uzunlamasına (ben böyle yapıyorum, isterseniz yuvarlak yuvarlak da kesebilirsiniz) kesip kısa süre tuzlu suda bekletin ve kurulayarak kenara alın. Soğanı ve domatesleri ayrı ayrı küp küp doğrayın. Biberi temizleyip normal, birer cm’lik parçalar halinde kesin. Eti ince ince parçalara ayırın.
Tencerenizin dibine 2 kaşık zeytinyağını koyup ateşi açın, patlıcanı yerleştirin ve kısık ateşe getirerek ve kapağını kapatarak patlıcanların yumuşamasını sağlayın. Bir kez kapağı açıp çevirmeniz yeterli olacak. Patlıcanları delikli süzgeçle alıp aynı tencerenin içine küp küp doğradığınız soğanı koyun. Soğanla beraber eti ekleyin. Kısık ateşte etin su salmasını (yumuşak olması için) ve soğanlarla pişmesini bekleyin. Pişince domatesi, biberi ve tuzuyla karabiberini ekleyin. Kapağını kapatıp karışımın kaynaşmasına izin verin. Son olarak patlıcanı, 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve suyu ilave edip 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Bu klasik usuldeki tatlarımıza alışkın insanlar için az yağla yapılmış bir oturtma taklidi. Yağda kızartmıyoruz, fırına da vermiyoruz. Çok lezzetli oluyor. Yanına sade pilav, iki kaşık yoğurt ve iki ince dilim organik tam buğday ekmeğiyle bir menü oluşturabilirsiniz.

KURU BAKLALI KIŞ TÜRLÜSÜ

3 porsiyon
1 sap pırasa
1 adet kereviz ve sapı
1 küçük boy patates
2 avuç kuru bakla
1 orta boy soğan
½ kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Kuru baklayı geceden yıkayıp içme suyunun içinde bekletin. Tencerenizin dibine yağı, soğanı koyup sarartın. İçine baklayı koyun, baklanın suyunu dökmeyin.
Hafif hafif sararır ve pişerken kenarda pırasayı, kerevizi ve patatesi hazırlayın. Pırasaları çok büyük olmayacak şekilde, 1 cm kalınlığında kesin (yeşil kısımları da dahil), kerevizi soyup önce dörde sonra her bir parçayı ikiye bölün. Patatesi kare kare parçalara ayırın. Tencereye önce patatesi, arkasından pırasaları atın. Bir iki dakika çevirdikten sonra içine kerevizi, kerevizin kıydığınız saplarını ve tuzunu ekleyin. Kuru baklanızın suyundan 1 ½ kahve fincanı ilave edin. Kısık ateşte sebzeler az yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu da değişik bir sebze yemeği oluyor. İçinde bakla olduğu için hem faydalı tahılı hem de kışın ihtiyacımız artan karbonhidratı almış oluyoruz. Sebzeler de cabası. Sebze yoğun olduğu için yanında salata, ızgara balık ya da iki adet köfteyle yiyebilirsiniz. Ya da tabağınıza servis ederken 2 çorba kaşığını geçmeyin, yanına  ekmeğinizi ilave edin.

SAĞLIKLI MÜCVER

5 porsiyon
4 kabak
2 yumurta
3/4 su bardağı yarım yağlı yoğurt
3/4 su bardağı tam buğday ya da çavdar unu
½  su bardağı riviera zeytinyağı
1 kabartma tozu
6 adet taze soğan (kuru soğan rendesiyle de olabilir)
Dereotu, kuru nane, karabiber, kırmızı biber, tuz
Kabakları az kazıyıp küp küp doğrayın. İçine yumurtayı kırın, yoğurdu, unu ve yağı koyun. Bir paket kabartma tozunun üstüne birkaç damla limon sıkın ve karışıma ekleyin. İstediğiniz miktarda dereotunu kıyıp koyun, kuru nane, biberler ve tuz de ekleyip bir güzel karıştırın.
Fırın kabınızı çok az yağla ıslattıktan sonra bu karışımı içine dökün. Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede yaklaşık bir saat pişmeye bırakın. Pişince fırın kapağını aralayın, ılındıktan sonra çıkarın.
Bizim geleneksel tatlarımızdan olan mücveri neredeyse herkes sever ama mücverin kızartılması bizim için fazladan yağ demektir. Bundan kaçınmak için annemin uydurduğu ve çok başarılı olan bu mücveri öneriyorum; çok sağlıklı ve hafif, çok beğeneceğinizden de eminim. Zeytinyağlı olduğu için soğuk da yenebiliyor. Yanına yoğurdunuz ve salatanızla hafif bir öğün olarak tamamlayabilirsiniz. İsterseniz kekik, karabiberle tatlandırdığınız tavuk ızgara yapın yanına mesela.  Afiyet olsun.

SOMON PİLAKİ

3 porsiyon
2 parça somon
2 domates rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
5 diş sarmısak
Bir küçük tatlı patates
1 küçük havuç
Tuz
Domatesleri rendeleyin, sarmısakları havanda dövün ve tencereye yağıyla birlikte koyun. Kısık ateşte pişerken içine önce küçük parçalar şeklinde kestiğiniz havucu ve arkasından kuşbaşı doğradığınız patatesi ve tuzu ekleyin. Kendi halinde pişmeye bırakın. Biraz rengini alınca içine iri parçalara ayırdığınız somonları yerleştirin. Kapağı kapatıp somonları pişmeye bırakın. Gerekirse çok az su ilave edin.
Pilaki her şeye uygulanabilir bir çeşit. Somonu böyle pişirmek değişik bir tat yaratıyor. Somon zaten yağlı bir balık, yüksek miktarda Omega 3 barındırıyor ve diyabetliler için en çok önerilen balık çeşitlerinden. Bunun yanına bir salata ve ekmeğinizi eklediğinizde sebzeniz, tahılınız ve balık çeşidinizle menüyü tamamlamış oluyorsunuz. Hafif bir yemek yemeniz de cabası…

MANTARLI ZERDEÇALLI OMLET

2 porsiyon
200 gr mantar
4 yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Zerdeçal, köri, tuz, karabiber
1 çorba kaşığı soya sosu
2 yumurta bir kapta çırpılır ve içine zerdeçal, köri, tuz ve karabiber eklenir.
Mantarları tuzlu suda bekletip soyduktan sonra ortadan ikiye ayrılır. Zeytinyağında bir süre çevirerek pişirilir. Suyunu bırakıp sonra toparlayacak. Pişmeye yakın soya sosu eklenir. Sonra da omlet harcı… İyice pişince, yani omlet gibi kalıp haline gelince ateşten alınır.
Bu omleti arkadaşım ve komşum Figen (Şakacı) yapıyor, çok lezzetli, gerçekten tadına doyulmuyor. Yanına bir salata, ekmeğinizle güzel bir öğle yemeği olarak listenize alabilirsiniz.
VİŞNE REÇELİ
500 gr dondurulmuş vişne
1,5 bardak früktoz
Vişneyle fruktozu önce açık ateşte beş dakika pişirin, sonra orta hararete getirin. Pişerken üzerinde oluşacak köpükleri delikli süzgeçle alın. Ateşten almadan 5 dakika önce 1 çorba kaşığı limon suyu dökün. Pişmesi yaklaşık bir saati buluyor.

ELMALI TART

24 cm’lik tart kabıyla
3 yumurta
½ su bardağı früktoz
½  su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı çavdar unu
1 paket kabartma tozu
Tart üzerine:
3 tatlı kaşığı tarçın
3 elma
1 kahve fincanı früktoz
Yumurtayla früktozu karıştır, içine kabartma tozunu, yağını, çavdar ununu, tarçını ekleyin. Bu karışımı az yağladığınız fırın kabının içine dökün. Kenarda elmaları kabuklarından soyun ve ince dilimler haline getirin. Bu elma dilimlerini tartın üzerine güzelce dizin. Aralığı açarsanız elmalar hamurla tam birleşmeyecek, sıkı sık ve hamura düzgün bir şekilde batırarak dizin.
Elmalı tartının üzerine 1 çay bardağı früktozla 3 tatlı kaşığı tarçını karıştırarak sepeleyin.  10 dakika boyunca 150 derecede ısıttığınız fırına tartınızı koyun ve yaklaşık ½ saat pişmeye bırakın.
Bu tart da çok güzel oluyor ve yapımı çok kolay. Bir normal dilim yerseniz ve bunu mesela akşamüstü ara öğününe denk getirirseniz, glikoz oranınızı akşam yemeğinden önce kontrol ederek ve ona göre davranarak –insülin ayarınız, yiyeceklerinizi hesap ederek- güzel bir kaçamak yapmış olursunuz.
Diyabetle ilgili  pek çok başka yemek tarifine Emine Çaykara’nın “Diyabetimi seviyorum” isimli kitabında bulabilirsiniz.

1 Aralık 2019 Pazar

Balık Tutmak İçin İpuçları

                     Balık Tutmak İçin İpuçları 
 
                         

Doğa ile iç içe güzel bir hafta sonunda balık tutmak harika bir fikir. Amatör amaçlı yaptığınız balık tutma işlemi bir süre sonra sizi kendinize bağlayacak ve her hafta sonunuzu değerlendirmek isteyeceksiniz. Doğanın sessizliği su sesi oltaya vuran balık sizi heyecanlandırıcak ve geçirdiğiniz dakikalar sizi mutlu kılacak.
                                     
Peki, hangi tür balığı tutacaksınız ? önce buna karar vermelisiniz. Her balık için ayrı balık tutma metodları vardır. Tutacağınız balığa göre farklı ekipman, yem ve diğer balık malzemelerini kullanmanız gerekebilir.
                                          

Ekipmanlar hakkında temel bilgi sahip olmalısınız ve pratiğe dökmeniz gerekir. Ava çıkmadan önce bilen bir kişiden yardım alabilir, kullanım kılavuzunu okuyabilirsiniz, ekipmanları satın aldığınız yerden de yardım alabilirsiniz. Sahilde, rıhtımda, göl ve çevrelerinde size yardımcı olacak birileride bulabilirsiniz.

                                       

Olta kadar balığa vereceğiniz yemde önemlidir. Bulundukları bölgeye göre farklı beslenen balıklar için farklı yemler alınmalı. Olta aldığınız dükkana gidip hangi balık çeşidi için nasıl yem alınması gerekir diye sorabilir, internetten küçük bir araştırma yapabilirsiniz. Çoğu kişi yem almak yerine oltaya solucan veya ekmek takarak da bu ihtiyacını karşılıyabiliyor.

                                  
                                      
Ava çıkmadan önce hava şartları da çok önemlidir. Gideceğiniz bölgedeki hava şartlarını internetde akıllı telefonunuzla öğrenebilirsiniz. Dikkat etmediğiniz hava şartları balık tutarken olumsuz bir sürprizle anınızı mahvedebilir.
                       


                                    










26 Kasım 2019 Salı

İŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 5 ŞEHRİ

ŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 10 ŞEHRİ



1.Melbourne Avustralya:Avustralya’nın en kalabalık ikinci şehri olan Melbourne, dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında zirvede bulunuyor. 

Turistik açıdan çok popüler olan şehirde gezilecek yerler bir harika. Melbourne, doğası ile adeta gelenleri kendine aşık ediyor.

Melbourne, tüm kategorilerde 97,5 puan alarak ilk sıraya yerleşti. Melbourne eğitim, altyapı ve sağlık hizmetleri gibi 3 farklı alanda tam puan aldı.

2.Viyana, Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana, zirveyi sadece 0,1 puanla kaçırdı. Tüm kategorilerde 97,4 puan alan Viyana’nın 100 puanlık alanları sağlık hizmetleri, eğitim ve altyapı oldu.

Viyana; opera binaları, katedralleri, barok sarayları, güçlü kafe kültürü, modern sanat sahnesi, festivalleri ve iddialı yeme içme adresleriyle seyahat dünyasının klasikleri arasındaki yerini koruyor.
Viyana, Avusturya ile ilgili görsel sonucu

3.Vancouver Kanada

Listenin 3. sırasında yine bir Kanada şehri yer aldı. Vancouver, tüm kategorilerde 97.3 gibi yüksek bir oran alarak dikkatleri üzerine çekti. Şehrin özellikle sağlık hizmetleri, kültür ve çevre düzenlemesi ve eğitimine tam puan verildi.
Kanada’nın güneybatısında Britanya Kolumbiyası’nda yer alan bir şehir olan Vancouver, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle her yıl 8 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlıyor. Kanada’nın genelinde olduğu gibi Vancouver da kozmopolit bir yapıya sahip. Vancouver, dünya çapında müze, tiyatro ve sanat galerilerini bulabileceğiniz bir şehir.
Vancouver, Kanada ile ilgili görsel sonucu


4- Toronto Kanada

Listenin dördüncü sırasında bulunan Kanada’nın Toronto kenti tüm kategorilerde 97,2 puan topladı. Sağlık, eğitim ve istikrar alanlarında 100 puan toplayan şehir, Kanada’nın en büyük şehri durumunda. Meksiko, New York ve Los Angeles’ten sonra Kuzey Amerika’nın 4. kalabalık kenti olan Toronto, iş, finans, sanat ve kültür alanlarının uluslararası öncüsüdür.

Toronto’da, özellikle Batı Yarımkürenin en yüksek yapısı CN olmak üzere gökdelen ve yüksek katlı binaları ünlüdür. Kanada’nın ticari başkenti olan Toronto, Kanada’nın ve uluslararası birçok büyük şirketin merkezidir. Ekonomisi; güçlü teknolojisi, tasarım, finans hizmetleri, yaşam bilimleri, eğitim, sanat, moda, iş hizmetleri, çevre yenilemesi, gıda hizmetleri ve turizm ile oldukça çeşitlidir.



5. Adelaide Avustralya


Avustralya’dan listeye giren bir diğer şehir de Adelaide… Listenin 6. sırasında bulunan Adelaide, eğitim ve sağlık hizmetlerine verdiği önemle dikkat çekiyor. Tüm kategoriler değerlendirildiğinde toplamda 96,6 puan alan Adelaide, Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti ve yaklaşık 1.28 milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık beşinci şehri durumunda.Güney Avustralya’nın kozmopolit kıyı şehri Adelaide’de, büyük koleksiyonların sergilendiği Güney Avustralya Sanat Galerisi ve doğal tarihle ilgili sergilerin yer aldığı Güney Avustralya Müzesi gibi ünlü müzeler yer alıyor. Şehirdeki ilgi çeken diğer yerler ise canlı gece kulüpleri, el değmemiş plajlar ve yaban hayatıyla dolu popüler hayvanat bahçeleri olarak belirtiliyor.


20 Kasım 2019 Çarşamba

19 Kasım 2019 Salı

Web Tasarımı Hakkında Bilgiler 1 Ders


Web Tasarımı Hakkında Bilgiler

Web tasarımı yapılırken öncelikle belirli ana hatlar oluşturularak projeye başlanır.
Web tasarımında bu ana hatları oluşturan bazı unsurlar vardır.
1.     Düzen bir web sitesinde olması gereken unsurlardan birisidir.
2.     Kullanılacak grafik ve metinlerin belirli bir düzende olması gereklidir.
3.     Web sitelerinin en önemli amacı kullanıcıların en bakışta aradıkları bilgiye hızlıca ulaşmalarını sağlamaktadır.
4.     Tasarımın dengeli olması, tutarlılık göstermesi ve bütünlüklü olması halinde düzen unsuru sağlanmış olur.
5.     Bir web sitesi tasarlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur renktir. Renk tercihi, müşterilerin isteklerine ve amaca göre yapılmalıdır.
6.     Renkler ayrıca bir kişi ya da kuruluşun marka kişiliğini yansıtmalıdır.
7.     Web tasarımı için grafik kullanımı da önemlidir.
8.     Logo, clipart, simgeler ve fotoğraflar biçiminde kullanılan grafikler kullanım ve görünüm açısından çok sıkışık bir yapıda olmamalıdır.
9.     Sayfa açılış hızını etkileyecek boyutta seçilmemelidir. Ayrıca web sayfası içeriğine uygun grafikler tercih edilmelidir.
10.  Farklı yazı tipleri kullanımı ile bir web sitesinin kalitesini arttırmak mümkündür.
11.  Çünkü birçok web tarayıcısı sadece web güvenli yazı tipleri olarak bilinen fontları okunaklı görüntüleyebilir.
12.  Bu yüzden font kullanımına dikkat edilmelidir.
13.  İçerik ve tasarım; metin ve görsellik yoluyla web sitesinin vereceği mesajı geliştirmek adına birlikte tasarlanabilir.
14.  Okuyucusunu şaşırtan ve bilgi veren içerikler, kullanıcı odaklı olacaklardır.
15.  Böylece kullanıcılar web sitenizde daha çok vakit geçirecektir.
16.   Kullandığınız yazılı metin mutlaka web sitenizin genel konseptiyle ilgili ve faydalı olmalıdır.
17.  Bu içerikler SEO optimizasyonu ile düzenlenmeli, alakalı anahtar kelimeleri içermeli ve uygun uzunlukta olmalıdır.

                     web tasarım çeşitleri



12 Kasım 2019 Salı

Teknoloji dünyasını şekillendiren 5 başarılı isimler

Bende sizle birlikte öğrencem   teknoloji  dünyasını şekillendiren  başarılı  sizle birlikte öğrencem  😊


Jack Dorsey: Sosyal paylaşım  ağı  Twitter kurucular  arasında  yer alan "JACK DORSEY" 2008 yılına  kadar  şirket yöneticisi   konumundaydı.Twitter yanı sıra   ödeme sistemi olan  square kurucusu olan Dorsey.
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Jack Dorsey

Steve jobs: Bilgisiyar  en başarılı  isimleri  arasında  yer alan Steve jobs  apple markasının da kurucusu  ortaklarından .Birçok  kişinin ilham kaynağı olan isim.Animasyon stüdyoları'nda kuruculuğunu  üstlenmiş  Apple  şirketin  zirveye çıkarmış 2011 yılinda pankreas kanserinden dolayı hayatını  kaybetti
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Steve Jobs

Tim Cook:Steve Jobs’un Apple’ın CEO’luğundan ayrılmasıyla yönetim koltuğuna oturan isim, Steve Jobs’un felsefesini en iyi kavrayanlardan biri olarak öne çıkıyor. Çalışma azmiyle adından sık sık söz ettiren Cook, ünlü spor giyim markası Nike’ın da yönetim kurulunda bulunuyor.Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Tim Cook


Virginia Marie Ginni Rometty:
Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi olan IBM’in CEO’su ve yönetim kurulu başkanlığını yürüten Virginia Rometty, 1991 yılında katıldığı IBM kadrosunda hızla zirveye kadar yükseldi. Bunun yanı sıra Fotrune dergisinin “En Güçlü 50 Kadın” ve Forbes dergisinin de Dünyanın En Güçlü 100 İsmi” listelerinde yer alıyor. Mark Anthony Rometty ile evli olan başarılı ismin çocuğu bulunmuyor.
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Rometty

Shigeru Miyamoto:

Japon oyun tasarımcısı ve yapımcısı Miyamoto, 1980 yılında Nintendo için çalışmaya başladı. Nintendo, Miyamoto’nun fikir babası olduğu oyunlar ve oyun konsolları ile bugünkü ününe kavuştu. Sayısız ödül alan tasarımcı ve fikir adamının Donkey Kong oyunu ile elde ettiği başarısından sonra hayat verdiği Mario karakteri Nintendo markasının maskotu olarak kullanıldı. Ayrıca Shigeru Miyamoto, 2007 yılında Time dergisinin “Dünyayı Etkileyen 100 Kişi” listesine adını yazdırdı.

Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Shigeru Miyamoto
Satya Nadella:Bilişim teknolojilerinde oldukça önemli bir yere sahip olan Microsoft şirketinin CEO’su Satya Nadella, 1992 yılında bu şirkete katılmıştır. Microsoft’un özellikle bulut bilişim yatırımlarında etkili bir rol oynayan Nadella, bilişim ve mühendislik alanlarındaki deneyimiyle göz doldurmaya devam ediyor
.Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Satya Nadella