KIYMALI YUMURTA TARİF
İçindekiler
150 gr çift çekim dana döş kıyma
1 orta boy soğan
6 dal maydanoz
1/5 muskat
4 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
6 dal maydanoz
1/5 muskat
4 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
- Kıymalı yumurtanın kıymasını kavurmak için, sıcak tavaya 150 gr çift çekim dana döş kıymayı koyun.
- Yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
- Kıymalar renk değiştirince küçük küçük doğradığınız veya mutfak robotunda püre haline getirmeden çektiğiniz 1 orta boy soğanı ekleyin.
- Kıymalar soğanın suyunu güzelce çekip lezzetlerini katlayacaklar.
- Soğanları ekledikten sonra tavanın altını kısıp yavaş yavaş kavurmaya devam edin.
- Kıymanızın yağ oranına göre isterseniz 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
- Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte sık sık karıştırarak kıymayı kavurun.
- Arada tavaya yapışan güzellikleri sıyırmak için tavaya bir kaç kaşık su ekleyin ve tavadaki lezzeti tekrar kıymaya katın.
- Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin.
- Bir de benim kavrulmuş kıymaya inanılmaz yakıştırdığım, olmazsa olmazı muskat rendeleyin.
- Muskatın yaklaşı 5’te 1’ini rendelemeniz yeterli olacaktır.
- Altını kapattıktan sonra 6 dal ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırınca kavrulmuş kıymanız hazır.
- Aklınızda olsun eğer derin dondurucuya atacaksanız maydanoz eklemeden atın.
- Gelelim kıymalı yumurtaya, mümkünse kıymayı kavurduğunuz tavada yumurtayı pişirin. Çok daha lezzetli olacağının garantisi bende.
- Yumurtayı kırmadan önce tavanın altını kısık ateşte açın.
- Spatula ile yumurtaları kıracağınız yerleri göz göz açın ve boşluklara 4 yumurtayı kırın.
- Ardından yumurtanın beyaz kısımlarına 1’er silme çay kaşığı tuz ve karabiber serpin.
- Yumurta beyazları hala şeffafken yumurtanın sarılarını bozmadan beyazını spatula ile yayarak kıyma ile karıştırın.
- Beyazları sürekli karıştıra karıştıra yaklaşık 1 dakika pişirin.
- Üzerine yarım çay kaşığı pul biber de serpince kıymalı yumurtanız nerdeyse hazır.
- Hala bazı yerleri şeffaf olabilir yumurtanın ancak tavanın kendi sıcağıyla sofraya gidene kadar pişecektir endişeniz olmasın.
- Son dakika lezzet patlaması için 1 tatlı kaşığı tereyağını yumurtanın muhtelif yerlerine parça parça koyun.
- Yumurtanın sarısına da biraz tuz serptikten sonra artık bu efsane lezzetin tadına varabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder