23 Aralık 2019 Pazartesi

KIYMALI YUMURTA TARİFİ

     

              KIYMALI YUMURTA TARİF


İçindekiler
150 gr çift çekim dana döş kıyma
1 orta boy soğan
6 dal maydanoz
1/5 muskat
4 yumurta
1 silme çay kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kıymalı yumurtanın kıymasını kavurmak için, sıcak tavaya 150 gr çift çekim dana döş kıymayı koyun.
  • Yüksek ateşte kavurmaya başlayın.
  • Kıymalar renk değiştirince küçük küçük doğradığınız veya mutfak robotunda püre haline getirmeden çektiğiniz 1 orta boy soğanı ekleyin.
  • Kıymalar soğanın suyunu güzelce çekip lezzetlerini katlayacaklar.
  • Soğanları ekledikten sonra tavanın altını kısıp yavaş yavaş kavurmaya devam edin.
  • Kıymanızın yağ oranına göre isterseniz 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
  • Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte sık sık karıştırarak kıymayı kavurun.
  • Arada tavaya yapışan güzellikleri sıyırmak için tavaya bir kaç kaşık su ekleyin ve tavadaki lezzeti tekrar kıymaya katın.
  • Ağız tadınıza göre tuz, karabiber ekleyin.
  • Bir de benim kavrulmuş kıymaya inanılmaz yakıştırdığım, olmazsa olmazı muskat rendeleyin.
  • Muskatın yaklaşı 5’te 1’ini rendelemeniz yeterli olacaktır.
  • Altını kapattıktan sonra 6 dal ince kıyılmış maydanozu da ekleyip karıştırınca kavrulmuş kıymanız hazır.
  • Aklınızda olsun eğer derin dondurucuya atacaksanız maydanoz eklemeden atın.
  • Gelelim kıymalı yumurtaya, mümkünse kıymayı kavurduğunuz tavada yumurtayı pişirin. Çok daha lezzetli olacağının garantisi bende.
  • Yumurtayı kırmadan önce tavanın altını kısık ateşte açın.
  • Spatula ile yumurtaları kıracağınız yerleri göz göz açın ve boşluklara 4 yumurtayı kırın.
  • Ardından yumurtanın beyaz kısımlarına 1’er silme çay kaşığı tuz ve karabiber serpin.
  • Yumurta beyazları hala şeffafken yumurtanın sarılarını bozmadan beyazını spatula ile yayarak kıyma ile karıştırın.
  • Beyazları sürekli karıştıra karıştıra yaklaşık 1 dakika pişirin.
  • Üzerine yarım çay kaşığı pul biber de serpince kıymalı yumurtanız nerdeyse hazır.
  • Hala bazı yerleri şeffaf olabilir yumurtanın ancak tavanın kendi sıcağıyla sofraya gidene kadar pişecektir endişeniz olmasın.
  • Son dakika lezzet patlaması için 1 tatlı kaşığı tereyağını yumurtanın muhtelif yerlerine parça parça koyun.
  • Yumurtanın sarısına da biraz tuz serptikten sonra artık bu efsane lezzetin tadına varabilirsiniz.

Hiç yorum yok: