26 Kasım 2019 Salı

İŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 5 ŞEHRİ

ŞTE DÜNYANIN YAŞANABİLİR EN İYİ 10 ŞEHRİ



1.Melbourne Avustralya:Avustralya’nın en kalabalık ikinci şehri olan Melbourne, dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasında zirvede bulunuyor. 

Turistik açıdan çok popüler olan şehirde gezilecek yerler bir harika. Melbourne, doğası ile adeta gelenleri kendine aşık ediyor.

Melbourne, tüm kategorilerde 97,5 puan alarak ilk sıraya yerleşti. Melbourne eğitim, altyapı ve sağlık hizmetleri gibi 3 farklı alanda tam puan aldı.

2.Viyana, Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana, zirveyi sadece 0,1 puanla kaçırdı. Tüm kategorilerde 97,4 puan alan Viyana’nın 100 puanlık alanları sağlık hizmetleri, eğitim ve altyapı oldu.

Viyana; opera binaları, katedralleri, barok sarayları, güçlü kafe kültürü, modern sanat sahnesi, festivalleri ve iddialı yeme içme adresleriyle seyahat dünyasının klasikleri arasındaki yerini koruyor.
Viyana, Avusturya ile ilgili görsel sonucu

3.Vancouver Kanada

Listenin 3. sırasında yine bir Kanada şehri yer aldı. Vancouver, tüm kategorilerde 97.3 gibi yüksek bir oran alarak dikkatleri üzerine çekti. Şehrin özellikle sağlık hizmetleri, kültür ve çevre düzenlemesi ve eğitimine tam puan verildi.
Kanada’nın güneybatısında Britanya Kolumbiyası’nda yer alan bir şehir olan Vancouver, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle her yıl 8 milyona yakın ziyaretçiyi ağırlıyor. Kanada’nın genelinde olduğu gibi Vancouver da kozmopolit bir yapıya sahip. Vancouver, dünya çapında müze, tiyatro ve sanat galerilerini bulabileceğiniz bir şehir.
Vancouver, Kanada ile ilgili görsel sonucu


4- Toronto Kanada

Listenin dördüncü sırasında bulunan Kanada’nın Toronto kenti tüm kategorilerde 97,2 puan topladı. Sağlık, eğitim ve istikrar alanlarında 100 puan toplayan şehir, Kanada’nın en büyük şehri durumunda. Meksiko, New York ve Los Angeles’ten sonra Kuzey Amerika’nın 4. kalabalık kenti olan Toronto, iş, finans, sanat ve kültür alanlarının uluslararası öncüsüdür.

Toronto’da, özellikle Batı Yarımkürenin en yüksek yapısı CN olmak üzere gökdelen ve yüksek katlı binaları ünlüdür. Kanada’nın ticari başkenti olan Toronto, Kanada’nın ve uluslararası birçok büyük şirketin merkezidir. Ekonomisi; güçlü teknolojisi, tasarım, finans hizmetleri, yaşam bilimleri, eğitim, sanat, moda, iş hizmetleri, çevre yenilemesi, gıda hizmetleri ve turizm ile oldukça çeşitlidir.



5. Adelaide Avustralya


Avustralya’dan listeye giren bir diğer şehir de Adelaide… Listenin 6. sırasında bulunan Adelaide, eğitim ve sağlık hizmetlerine verdiği önemle dikkat çekiyor. Tüm kategoriler değerlendirildiğinde toplamda 96,6 puan alan Adelaide, Avustralya’nın Güney Avustralya eyaletinin başkenti ve yaklaşık 1.28 milyon nüfusuyla ülkenin en kalabalık beşinci şehri durumunda.Güney Avustralya’nın kozmopolit kıyı şehri Adelaide’de, büyük koleksiyonların sergilendiği Güney Avustralya Sanat Galerisi ve doğal tarihle ilgili sergilerin yer aldığı Güney Avustralya Müzesi gibi ünlü müzeler yer alıyor. Şehirdeki ilgi çeken diğer yerler ise canlı gece kulüpleri, el değmemiş plajlar ve yaban hayatıyla dolu popüler hayvanat bahçeleri olarak belirtiliyor.


20 Kasım 2019 Çarşamba

19 Kasım 2019 Salı

Web Tasarımı Hakkında Bilgiler 1 Ders


Web Tasarımı Hakkında Bilgiler

Web tasarımı yapılırken öncelikle belirli ana hatlar oluşturularak projeye başlanır.
Web tasarımında bu ana hatları oluşturan bazı unsurlar vardır.
1.     Düzen bir web sitesinde olması gereken unsurlardan birisidir.
2.     Kullanılacak grafik ve metinlerin belirli bir düzende olması gereklidir.
3.     Web sitelerinin en önemli amacı kullanıcıların en bakışta aradıkları bilgiye hızlıca ulaşmalarını sağlamaktadır.
4.     Tasarımın dengeli olması, tutarlılık göstermesi ve bütünlüklü olması halinde düzen unsuru sağlanmış olur.
5.     Bir web sitesi tasarlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur renktir. Renk tercihi, müşterilerin isteklerine ve amaca göre yapılmalıdır.
6.     Renkler ayrıca bir kişi ya da kuruluşun marka kişiliğini yansıtmalıdır.
7.     Web tasarımı için grafik kullanımı da önemlidir.
8.     Logo, clipart, simgeler ve fotoğraflar biçiminde kullanılan grafikler kullanım ve görünüm açısından çok sıkışık bir yapıda olmamalıdır.
9.     Sayfa açılış hızını etkileyecek boyutta seçilmemelidir. Ayrıca web sayfası içeriğine uygun grafikler tercih edilmelidir.
10.  Farklı yazı tipleri kullanımı ile bir web sitesinin kalitesini arttırmak mümkündür.
11.  Çünkü birçok web tarayıcısı sadece web güvenli yazı tipleri olarak bilinen fontları okunaklı görüntüleyebilir.
12.  Bu yüzden font kullanımına dikkat edilmelidir.
13.  İçerik ve tasarım; metin ve görsellik yoluyla web sitesinin vereceği mesajı geliştirmek adına birlikte tasarlanabilir.
14.  Okuyucusunu şaşırtan ve bilgi veren içerikler, kullanıcı odaklı olacaklardır.
15.  Böylece kullanıcılar web sitenizde daha çok vakit geçirecektir.
16.   Kullandığınız yazılı metin mutlaka web sitenizin genel konseptiyle ilgili ve faydalı olmalıdır.
17.  Bu içerikler SEO optimizasyonu ile düzenlenmeli, alakalı anahtar kelimeleri içermeli ve uygun uzunlukta olmalıdır.

                     web tasarım çeşitleri



12 Kasım 2019 Salı

Teknoloji dünyasını şekillendiren 5 başarılı isimler

Bende sizle birlikte öğrencem   teknoloji  dünyasını şekillendiren  başarılı  sizle birlikte öğrencem  😊


Jack Dorsey: Sosyal paylaşım  ağı  Twitter kurucular  arasında  yer alan "JACK DORSEY" 2008 yılına  kadar  şirket yöneticisi   konumundaydı.Twitter yanı sıra   ödeme sistemi olan  square kurucusu olan Dorsey.
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Jack Dorsey

Steve jobs: Bilgisiyar  en başarılı  isimleri  arasında  yer alan Steve jobs  apple markasının da kurucusu  ortaklarından .Birçok  kişinin ilham kaynağı olan isim.Animasyon stüdyoları'nda kuruculuğunu  üstlenmiş  Apple  şirketin  zirveye çıkarmış 2011 yılinda pankreas kanserinden dolayı hayatını  kaybetti
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Steve Jobs

Tim Cook:Steve Jobs’un Apple’ın CEO’luğundan ayrılmasıyla yönetim koltuğuna oturan isim, Steve Jobs’un felsefesini en iyi kavrayanlardan biri olarak öne çıkıyor. Çalışma azmiyle adından sık sık söz ettiren Cook, ünlü spor giyim markası Nike’ın da yönetim kurulunda bulunuyor.Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Tim Cook


Virginia Marie Ginni Rometty:
Dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketi olan IBM’in CEO’su ve yönetim kurulu başkanlığını yürüten Virginia Rometty, 1991 yılında katıldığı IBM kadrosunda hızla zirveye kadar yükseldi. Bunun yanı sıra Fotrune dergisinin “En Güçlü 50 Kadın” ve Forbes dergisinin de Dünyanın En Güçlü 100 İsmi” listelerinde yer alıyor. Mark Anthony Rometty ile evli olan başarılı ismin çocuğu bulunmuyor.
Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Rometty

Shigeru Miyamoto:

Japon oyun tasarımcısı ve yapımcısı Miyamoto, 1980 yılında Nintendo için çalışmaya başladı. Nintendo, Miyamoto’nun fikir babası olduğu oyunlar ve oyun konsolları ile bugünkü ününe kavuştu. Sayısız ödül alan tasarımcı ve fikir adamının Donkey Kong oyunu ile elde ettiği başarısından sonra hayat verdiği Mario karakteri Nintendo markasının maskotu olarak kullanıldı. Ayrıca Shigeru Miyamoto, 2007 yılında Time dergisinin “Dünyayı Etkileyen 100 Kişi” listesine adını yazdırdı.

Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Shigeru Miyamoto
Satya Nadella:Bilişim teknolojilerinde oldukça önemli bir yere sahip olan Microsoft şirketinin CEO’su Satya Nadella, 1992 yılında bu şirkete katılmıştır. Microsoft’un özellikle bulut bilişim yatırımlarında etkili bir rol oynayan Nadella, bilişim ve mühendislik alanlarındaki deneyimiyle göz doldurmaya devam ediyor
.Teknolojiyi şekillendiren 24 başarılı isim Satya Nadella



5 Kasım 2019 Salı

Hayvan hakları hayvanları Koruma Hakkında Bilgiler

                                 Hayvan hakları  hayvanları Koruma Hakkında Bilgiler

  • Hayvanları koruma günü ,her yıl 4 Ekim tarihinde kullanmakta



  • Size Bügün hayvanları koruma günü hakkında kısa bilgiler verecegim sizi fazla sıkmıcam hemen konuya baslayım.

  • HAYVAN HAKLARI NELERDİR
  • Bütün hayvanlar yasama esit dogarlar aynı var olma hakkında sahiptirlerr
  • Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir
  •  Bütün hayvanların insanca gözetilme, bakılma, ve korunma hakları vardır.
  • Hiçbir hayvana kötü davranılamaz, acımasız ve zalimce eylem yapılamaz
  • Hayvan beslenmek için yetiştirilmişse de bakılmalı, barındırılmalı, taşınmalı, ölümü de acı çektirmeden ve korkutmadan olmalıdır
  • köpek ile ilgili görsel sonucu